Inspirerende ontwerpen en stijlen voor staal en glas binnendeuren

Inspirerende ontwerpen en stijlen voor staal en glas binnendeuren

Inspirerende ontwerpen en stijlen voor staal en glas binnendeuren

Het ontwerpen van een interieur draait om het vinden van de perfecte balans tussen stijl en functionaliteit. Een element dat steeds populairder wordt, is de stalen binnendeur met glas. Deze deuren combineren de robuustheid van staal met de elegantie en lichtdoorlatendheid van glas, waardoor ze een stijlvolle toevoeging zijn aan elk huis. In deze blog duiken we in de verschillende types binnendeuren en ontdekken we bij welke interieurstijlen deze deuren het beste passen.

Stijlen

Er zijn ontzettend veel verschillende stijlen / type deuren van staal en glas waar je uit kunt kiezen. Elke deur heeft haar eigen unieke uitstraling en voordelen. In deze blog laten wij de meest populaire deuren zien en hoe je ze stijlvol kunt toepassen.

3 vaks deuren

De 3 vaks deuren zijn perfect voor mensen die houden van een strak en minimalistisch ontwerp. Met slechts drie grote glazen panelen biedt deze deur een open en luchtig gevoel, terwijl het stalen frame zorgt voor een moderne en industriële uitstraling. Deze deuren zijn ideaal voor kleinere ruimtes omdat ze niet te druk ogen en veel licht doorlaten.

Interieurstijl: Deze deuren passen uitstekend in een modern of minimalistisch interieur. Ze voegen een gevoel van ruimte en licht toe, wat ze perfect maakt voor strakke, eigentijdse huizen.

4 Vaks Deuren

De 4 vaks deuren bieden een iets traditionelere look met vier gelijkmatig verdeelde glazen panelen. Deze deur is een uitstekende keuze voor mensen die een balans willen tussen een moderne uitstraling en een meer klassieke indeling. De 4 vaks deuren passen goed in zowel moderne als klassieke interieurs en zijn een geweldige manier om een tijdloze stijl te introduceren.

Interieurstijl: Ideaal voor zowel moderne als klassieke interieurs, deze deuren brengen een tijdloze elegantie die zowel in strakke als traditionelere settings tot hun recht komt.

6 Vaks Deuren

De 6 vaks deuren zijn bijzonder populair en worden vaak beschouwd als de moderne klassieker. Met zes kleinere glazen panelen bieden deze deuren een subtiele indeling die toch veel licht doorlaat. Deze deur is ideaal voor grote, open ruimtes waar veel licht gewenst is. Het moderne 6 vaks ontwerp is een bestseller bij Barnwoodweb vanwege zijn veelzijdigheid en tijdloze esthetiek. 

Interieurstijl: Deze deuren passen naadloos in zowel industriële als Scandinavische interieurs, dankzij hun strakke lijnen en functionele design. Ze zijn een uitstekende keuze voor wie houdt van een combinatie van stijl en gebruiksgemak. 

Kickplate Opties

Naast de verschillende indelingen biedt Barnwoodweb ook de mogelijkheid om een kickplate toe te voegen aan je stalen binnendeur. Een kickplate is een metalen plaat aan de onderkant van de deur die extra bescherming biedt tegen stoten en krassen. 

Gewone of XL Kickplate

De keuze tussen een gewone en een XL kickplate hangt af van je persoonlijke voorkeur en de functie van de deur. Een gewone kickplate biedt voldoende bescherming voor de meeste huishoudens, terwijl een XL kickplate extra robuustheid en een meer uitgesproken visuele impact geeft. Deze toevoeging is vooral handig in drukbezochte ruimtes zoals keukens en gangen, waar de deur vaker aan stoten onderhevig is. 

Moderne deur

De moderne 6 vaks deur is een van de meest geliefde keuzes voor moderne interieurs. Met zijn zes gelijkmatig verdeelde glazen panelen biedt deze deur een subtiele en verfijnde indeling die veel licht doorlaat en een gevoel van ruimte creëert. Deze deur is ideaal voor grote, open ruimtes waar veel licht gewenst is en waar een strakke, moderne uitstraling gewenst is. Dankzij zijn tijdloze esthetiek en veelzijdigheid is de moderne 6 vaks deur een bestseller.

Moderne deur

De moderne 6 vaks deur is een van de meest geliefde keuzes voor moderne interieurs. Met zijn zes gelijkmatig verdeelde glazen panelen biedt deze deur een subtiele en verfijnde indeling die veel licht doorlaat en een gevoel van ruimte creëert. Deze deur is ideaal voor grote, open ruimtes waar veel licht gewenst is en waar een strakke, moderne uitstraling gewenst is. Dankzij zijn tijdloze esthetiek en veelzijdigheid is de moderne 6 vaks deur een bestseller.

Interieurstijl: deze deur is perfect passend bij zowel industriële als Scandinavische interieurstijlen, maar past ook goed bij een minimalistisch en modern interieur.

Kleuropties: wit of zwart

De kleur van je stalen binnendeur heeft een grote invloed op de sfeer van je interieur. Barnwoodweb biedt stalen deuren in zowel wit als zwart.

Zwarte stalen deuren zijn een statement op zichzelf. Ze voegen een vleugje luxe en drama toe aan elke ruimte. Deze deuren passen perfect in industriële en moderne interieurs, waar ze de strakke lijnen en het minimalistische ontwerp benadrukken. Zwarte deuren kunnen ook dienen als een sterk contrast in een licht en luchtig interieur, waardoor ze een centraal punt van de kamer worden.

Witte stalen deuren daarentegen stralen een frisheid en helderheid uit die perfect is voor Scandinavische en minimalistische interieurs. Ze zorgen ervoor dat de ruimte groter en lichter aanvoelt, wat ideaal is voor kleinere kamers of kamers met weinig natuurlijk licht. Witte deuren kunnen ook helpen om een rustige en serene sfeer te creëren.

Stalen binnendeuren met glas zijn een stijlvolle en functionele toevoeging aan elk huis. Of je nu kiest voor de 3 vaks, 4 vaks of 6 vaks variant, met of zonder kickplate, in wit of zwart, deze deuren bieden een ongeëvenaarde combinatie van stijl en functionaliteit. Je vindt ongetwijfeld de perfecte deur die past bij jouw smaak en interieur. Voeg een vleugje moderniteit en elegantie toe aan je huis met deze inspirerende ontwerpen!

Bekijk andere deuren die Barnwoodweb in het assortiment heeft:

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer