Inspiratie: staal en glas deuren in je interieur

Inspiratie: staal en glas deuren in je interieur

Inspiratie: staal en glas deuren in je interieur

Stalen deuren: de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij inspireren je graag hoe je staal en glas deuren kunt toepassen in je interieur. Deze deuren zijn de laatste jaren enorm populair geworden en dat is niet zonder reden. Ze geven je huis een moderne, strakke uitstraling en zorgen voor veel licht in de ruimte. Ben je benieuwd hoe je deze stijlvolle deuren in jouw huis kunt verwerken? Lees dan verder en ontdek de mogelijkheden!

In de entree

Je entree is de eerste plek die mensen zien wanneer ze je huis binnenkomen. Het is dus een belangrijke ruimte om een goede indruk te maken. Een stalen deur met glas in de hal geeft meteen een luxe en moderne uitstraling. Het zorgt ervoor dat de entree licht en ruimtelijk aanvoelt. Bovendien kun je door de transparantie van het glas een gevoel van openheid creëren zonder de privacy volledig op te geven. Zou zo’n stijlvolle deur jouw hal niet een echte blikvanger maken?

Tussen de woonkamer en eetkamer

Als je een open indeling hebt, maar toch graag een scheiding wilt tussen de woonkamer en eetkamer, dan kan een stalen deur met glas een perfecte oplossing zijn. Het voordeel van zo’n deur is dat je de ruimtes visueel met elkaar verbindt, zonder de openheid van je interieur te verliezen. Je kunt kiezen voor een enkele deur, maar een dubbele deur kan ook heel mooi staan in een grotere ruimte. Hoe zou het staan als jij je eetkamer scheidt van je woonkamer met een stijlvolle deur van staal en glas? Denk eens na over het effect op de sfeer in je huis!

In de badkamer

Heb je er weleens aan gedacht om een stalen deur met glas toe te passen in de badkamer? Dit klinkt misschien als een verrassende keuze, maar het kan juist een hele mooie toevoeging zijn aan je badkamerontwerp. Kies voor mat glas voor meer privacy, maar behoud het industriële karakter met het stalen frame. Dit kan vooral goed werken als je een moderne, minimalistische badkamer hebt. Hoe zou een stalen deur met mat glas jouw badkamer een frisse en unieke uitstraling kunnen geven?

Waarom kiezen voor staal en glas?

Stalen deuren met glas zijn niet alleen stijlvol, maar ook praktisch. Ze zijn duurzaam en gaan jarenlang mee. Bovendien passen ze in vrijwel elk interieur. Of je nu een modern, industrieel, of zelfs landelijk interieur hebt, een stalen deur kan een prachtige toevoeging zijn. Nog niet overtuigd? Lees hier 10x de voordelen van staal en glas binnendeuren én een stalen deur in jouw interieur?

Verschillende soorten staal en glas deuren

Er zijn verschillende soorten staal en glas deuren die je kunt kiezen, afhankelijk van je wensen en de ruimte in je huis. Stalen schuifdeuren zijn perfect als je ruimte wilt besparen. Ze schuiven soepel opzij en nemen geen extra ruimte in zoals traditionele deuren. Ideaal voor een moderne en strakke uitstraling. Taatsdeuren draaien rond hun eigen as en kunnen naar beide kanten opengaan, wat zorgt voor een luxe, ruimtelijk effect. Deze deuren zijn een echte blikvanger en geven je interieur een unieke uitstraling.  Binnendeuren van staal en glas zijn de meest gangbare optie en worden vaak gebruikt om ruimtes zoals de woonkamer en gang van elkaar te scheiden. Ze bieden transparantie en lichtdoorlaat, terwijl ze toch een duidelijke scheiding tussen de ruimtes vormen.

Ben jij al geïnspireerd geraakt om staal en glas deuren in jouw huis toe te passen? Wij hopen van wel! Nog meer inspiratie opdoen? Check dan onze blog inspirerende ontwerpen en stijlen voor staal en glas binnendeuren.

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer