3x dé houtsoorten voor loftdeuren

3x dé houtsoorten voor loftdeuren

3x dé houtsoorten voor loftdeuren

Ben jij op zoek naar de perfecte houtsoort voor jouw loftdeur, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen! Het kiezen van de juiste houtsoort kan een groot verschil maken in de uitstraling en duurzaamheid van je deur. In deze blog nemen we je mee door de eigenschappen van 3 populaire houtsoorten: eiken-, barnwood en steigerhout. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken voor jouw interieur.

1.      Eiken: sterk en tijdloos

Het is één van de meest geliefde houtsoorten: eiken loftdeuren. En dat is niet zonder reden. Deze houtsoort staat bekend om zijn sterkte en duurzaamheid. Eikenhout heeft een fijne nerf en een mooie, gelijkmatige textuur, wat het een tijdloze en elegante uitstraling geeft. Het kan goed tegen een stootje, waardoor het ideaal is voor drukbezochte ruimtes zoals de woonkamer of keuken.

Daarnaast is eikenhout zeer veelzijdig. Het kan gelakt, gebeitst of geolied worden, afhankelijk van de look die je wilt bereiken. Een natuurlijke olieafwerking benadrukt de warme, honingachtige tinten van het hout, terwijl een donkere beits het een meer klassieke of rustieke uitstraling kan geven. Wat je stijl ook is, eikenhout kan zich moeiteloos aanpassen.

2.      Barnwood: karakter en geschiedenis

Barnwood, ook wel gerecycled hout genoemd, is een houtsoort met een verhaal. Dit hout komt vaak van oude schuren, fabrieken of huizen en heeft daardoor een uniek karakter en een verweerde uitstraling. Door barnwood te kiezen, geef je je loftdeur niet alleen een authentieke, vintage look, maar draag je ook bij aan duurzaamheid door hergebruik van materialen.

De schoonheid van barnwood ligt in zijn imperfecties. De knoesten, scheuren en kleurvariaties vertellen een verhaal en maken elke deur uniek. Het is perfect voor een landelijke of industriële stijl en voegt een warm, nostalgisch gevoel toe aan je interieur. Omdat barnwood al jaren oud is, is het vaak zeer stabiel en minder gevoelig voor kromtrekken of krimpen.

3.      Steigerhout: robuust en stoer

Steigerhout is een andere populaire keuze voor loftdeuren, vooral vanwege zijn robuuste en stoere uitstraling. Dit hout komt oorspronkelijk van bouwsteigers, wat betekent dat het al gewend is aan zware belasting en wisselende weersomstandigheden. Steigerhout heeft een grove textuur en een karakteristieke, verweerde look die perfect past bij een industriële of rustieke inrichting.

Een van de voordelen van steigerhout is dat het relatief goedkoop is en gemakkelijk te bewerken. Je kunt het hout schuren, beitsen of verven om het precies aan jouw wensen aan te passen. De natuurlijke, lichte kleur van steigerhout zorgt voor een frisse en luchtige uitstraling, maar het kan ook een donkere beits goed verdragen voor een meer dramatisch effect.

Tijd om te kiezen

Nu je meer weet over de eigenschappen van eiken, barnwood en steigerhout, is het tijd om te beslissen welke houtsoort het beste bij jouw loftdeur en interieur past. Denk na over de stijl die je wilt bereiken, de duurzaamheid die je nodig hebt en je budget. Eiken biedt tijdloze elegantie en sterkte, barnwood voegt karakter en geschiedenis toe en steigerhout zorgt voor een robuuste, stoere uitstraling.

Door de juiste houtsoort te kiezen, zorg je ervoor dat jouw loftdeur niet alleen functioneel is, maar ook een prachtige toevoeging aan je huis. Dus, welke houtsoort ga jij kiezen voor jouw loftdeur? Deel je keuzes en ideeën in de reacties en laat je inspireren door de mogelijkheden! 

Daar waar deuren rollen en muren tot leven komen

Bij Barnwoodweb komen deuren en muren tot leven. Sinds 2007 maken we met veel liefde unieke eyecatchers voor ieder interieur. Iets moois maken van hout is onze passie. Daarnaast hout ook plezier in ons werk hier nooit op.

Lees meer